Bu bir Sertab Erener Klasiği...


Sertab Paris'te konser verdi
Paris'in ünlü Champs-Elysees tiyatrosunda Anadolu ezgilerini İngilizce sözlerle söyledi.

25.03.2008 10:50
Türkiye'ye 2003 yılında Eurovision Şarkı Yarışmasını kazandıran Sertab Erener, "EXPO 2015" fuarına ev sahipliği için aday olan İzmir'e destek vermek amacıyla Paris'in ünlü Champs-Elysees tiyatrosunda konser verdi.

"Painted on Water" adlı konser, izleyenlerin büyük beğenisini kazandı. Besteci ve müzisyen Demir Demirkan ve orkestrasının eşlik ettiği konserde Erener, Anadolu ezgilerini İngilizce sözlerle söyledi.

Konserde, ünlü sanatçı Hikmet Barutçugil'in ebru sanatından verdiği örnekler, sahneye konulan dev ekranla izleyicilere sunuldu.

Konsere, fuarın düzenleneceği kenti seçecek Uluslararası Sergiler Bürosunun (BIE) 140 üyesiyle bu delegelere yakın çok sayıda davetli katıldı. Konserden önce davetlilere resepsiyon verildi.

Daha önce de İzmir'in adaylığına destek vermek için ünlü dans grubu Anadolu Ateşi ve piyanist Fazıl Say, Paris'te BIE üyeleri onuruna ayrı ayrı gösteri ve konser düzenlemişti.

BIE üyeleri, yarışın diğer adayı Milano ile İzmir arasındaki kararını 31 Martta verecek.

Türkiye, EXPO'ya ev sahipliği yapabilmek için önce 2005'te 98 üyeli Uluslararası Sergiler Bürosuna katılmış ve bir yıl gibi kısa sürede büronun yönetim kurulu üyeliğine seçilmişti.

İzmir'in başvuru temasını, "Daha İyi Bir Dünya İçin Yeni Yollar-Herkese Sağlık" oluşturuyor.

Japonya'da 2005 yılında düzenlenen EXPO'yu 22 milyon, daha önce İspanya'nın Sevilla kentinde düzenlenen EXPO'yu 40 milyondan fazla kişi ziyaret etmişti.

İzmir'in 2015 yılında düzenlenecek EXPO'ya ev sahipliği yapması halinde 50 milyondan fazla turist çekebileceği belirtiliyor.

0 Comments:

Post a Comment



Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

23 Nisan

Related Posts with Thumbnails

Blogger Template by Blogcrowds